Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Instalacja serwera TF2 Windows

Masz jakieś problemy techniczne ze swoim serwerem, nie wiesz jak coś zrobić? Zadaj tutaj pytanie a postaramy Ci się pomóc.

Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez kontownik » 21 listopada 2009, o 20:58

1. podłączyć komputer do internetu
2. ściągamy http://storefront.steampowered.com/down ... tetool.exe po czym zainstalujemy w odpowiednim miejscu
3. start uruchom wpisujesz cmd po czym wchodzimy do katalogu gdzie zainstalowaliśmy hldsupdatetool np
cd c:/HLServer

4. uruchamiamy program w cmd
HldsUpdateTool.exe
i czekamy na aktualizację
5. instalujemy serwer tf2 komenda
HldsUpdateTool.exe -command update -game tf -dir .
i czekamy aą ci się ściągnie
6. tworzymy plik konfiguracyjny server.cfg w ./orangebox/tf/cfg

hostname nazwa serwera
sv_rcon_banpenalty 0
sv_rcon_log 0
sv_rcon_maxfailures 5
sv_rcon_minfailures 2
sv_rcon_minfailuretime 30
rcon_password haslorcon
writeid
writeip
exec banned_user.cfg
exec banned_ip.cfg
sv_alltalk 0
sv_cheats 0
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1
sv_timeout 300
log on
sv_gravity 800
sv_voiceenable 1
sv_maxrate 60000
sv_minrate 10000
sv_maxupdaterate 67
sv_minupdaterate 40
sv_maxcmdrate 67
sv_mincmdrate 40
sv_region 3
mp_stalemate_enable 1
mp_timelimit 30
mp_autoteambalance 1
mp_teams_unbalance_limit 1
mp_allowspectators 0
mp_idlemaxtime 4
mp_idledealmethod 1
tf_ctf_bonus_time 0
tf_arena_first_blood 0
tf_overtime_nag 0
tf_allow_player_use 0
tf_flag_caps_per_round 3
tf_clamp_airducks 1
tf_damage_disablespread 1
tf_weapon_criticals 0
tf_teamtalk 1
tf_birthday 0

7. wchodzimy do katalogu ./orangebox i odpalamy serwer
Serwer publiczny internetowy
srcds.exe -console -game tf +map ctf_2fort +maxplayers 24

lub Serwer lanowy
srcds.exe -console -game tf +map ctf_2fort +maxplayers 24 +sv_lan 1


wymagania:
procesor: 1 rdzeń 2,5ghz na około 24 sloty
pamięć ram: zalecane 512mb wolnego
dysk: około 5 GB
http://czolgista.com.pl 91.204.163.43:27015
Avatar użytkownika
kontownik
 
Posty: 22
Dołączył(a): 6 września 2009, o 20:04

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez em411 » 7 stycznia 2011, o 13:07

Czy to jest płatne ??
Obrazek
em411
 
Posty: 20
Dołączył(a): 4 stycznia 2011, o 11:04

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez adriano66 » 8 stycznia 2011, o 16:35

yyy, trzeba mieć server - maszynę
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez adam349 » 11 maja 2012, o 15:03

zrobiłem wszystko tak jak w poradniku i nie wiem skąd wziąć ip

Nie wiem gdzie wpisać tę komendę z 7 punktu na publiczny serwer internetowy i czy da ustalić hasło dla serwera
Ostatnio edytowano 11 maja 2012, o 15:51 przez adriano66, łącznie edytowano 2 razy
Powód: FFS używaj słownika
adam349
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 kwietnia 2012, o 19:20

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez Luki » 11 maja 2012, o 22:48

Znowu jestem zmuszony to powiedzieć: dlaczego osoby, które nie potrafią zrobić (powiedziałbym że podstawowych, ale do pasjansa to nie jest potrzebne) prostych rzeczy biorą się za uruchamianie serwerów. W dodatku myślą że odpalając serwer w domu wszyscy będą na nim grali i będą szczęśliwi.

Jest takie coś jak wiersz poleceń, poszukaj w menu start. Tam przechodzisz do katalogu serwera (uprzedzając Twoje pytania, polecenie cd <ścieżka>) i tam wpisujesz to, co masz w punkcie siódmym.
Hasło ustawisz dopisując sv_password "twoje hasło" w konfiguracji serwera.
Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" :D ©GLaDOS
Sygnaturka z zawartością plecaka TF2: http://luki.net.pl/tfsig.php
Luki
Moderator
 
Posty: 334
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 18:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez JANO » 30 sierpnia 2012, o 22:11

Wszystko mam dobrze.. prawie.. Server napisał mi "This server will operate in LAN mode only."
Wie ktoś jak naprawić aby działał jako publiczny a nie na lanie ? I czy w miejsu write id i write ip trzeba cos wpisac ?
Obrazek
Sprzedam 1 stronę plecaka
Avatar użytkownika
JANO
 
Posty: 105
Dołączył(a): 22 listopada 2011, o 08:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez Luki » 31 sierpnia 2012, o 00:29

Napisałbyś choć parametry startowe...
Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" :D ©GLaDOS
Sygnaturka z zawartością plecaka TF2: http://luki.net.pl/tfsig.php
Luki
Moderator
 
Posty: 334
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 18:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez JANO » 31 sierpnia 2012, o 10:01

Chodzi ci o komputer czy to co hlserver pisze ?
Windows 7 ultimate 32-bit, AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4600+, 4,00 GB RAM, NVIDIA GeForce 8800 GTS
Obrazek
Sprzedam 1 stronę plecaka
Avatar użytkownika
JANO
 
Posty: 105
Dołączył(a): 22 listopada 2011, o 08:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez trawa » 31 sierpnia 2012, o 10:07

♥♥♥♥♥♥♥♥.jpg

Nie wiesz co to są parametry startowe i bierzesz się za stawianie serwera? (nie odpisuj, to pytanie retoryczne)

Przeczytaj sobie co to są parametry startowe http://hlds.pl/Parametry_Startowe i napisz Lukiemu, co chce wiedzieć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Myśl rodzi herezję. Herezja wymaga odkupienia.
Nie lękam się zła, bowiem jestem uosobieniem lęku.
Avatar użytkownika
trawa
Ordo Malleus
 
Posty: 719
Dołączył(a): 3 października 2007, o 16:37
Lokalizacja: City 71

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez JANO » 31 sierpnia 2012, o 13:35

Nie aktualne.. zonk mi pomógł.. dzięki admini.
Obrazek
Sprzedam 1 stronę plecaka
Avatar użytkownika
JANO
 
Posty: 105
Dołączył(a): 22 listopada 2011, o 08:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez Ventron » 7 listopada 2012, o 17:48

a jeżeli mam wewnętrzne ip, to czy inni będą mogli grać na moim serwerze ?
darn.
Avatar użytkownika
Ventron
 
Posty: 33
Dołączył(a): 21 czerwca 2012, o 11:08

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez Luki » 7 listopada 2012, o 19:24

Nie.
/down: w domyśle gracze spoza sieci lokalnej :P
Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" :D ©GLaDOS
Sygnaturka z zawartością plecaka TF2: http://luki.net.pl/tfsig.php
Luki
Moderator
 
Posty: 334
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 18:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez adriano66 » 7 listopada 2012, o 20:30

Ventron napisał(a):a jeżeli mam wewnętrzne ip, to czy inni będą mogli grać na moim serwerze ?

w sieci lokalnej
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez rezek1234 » 8 grudnia 2012, o 13:47

Może mi ktoś pomóc?? nie rozumiem jak zrobić ten plik konfiguracyjny w punkcie 6.
rezek1234
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 grudnia 2012, o 13:36

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

Postprzez Mariano » 8 grudnia 2012, o 16:39

Otwierasz notatnik, wklejasz listę komend jedna pod drugą, zapisujesz plik jako server.cfg i wrzucasz do odpowiedniego katalogu.
Avatar użytkownika
Mariano
Darczyńca
 
Posty: 1635
Dołączył(a): 18 czerwca 2008, o 19:19
Lokalizacja: Silesia

Następna strona

Powrót do Konfiguracja serwerów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron