Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Instalacja forum na ugu.pl

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Instalacja forum na ugu.pl

Postprzez SnakeTS » 12 stycznia 2014, o 14:17

Cześć. To ja, osoba która ma już tutaj zapewne wyrobioną opinię gimbusa.

Musiałem załatwić pewna stronę ugu.pl, i postanowiłem sam spróbować ją zrobić. Ale na początek powiem co robiłem po kolei, a konkretny problem pogrubie.

daję ''dodaj nową strone'', wszystko wpisuję poprawnie a strona za chwilę miała zostać aktywowana. W międzyczasie dodaję nową bazę MysQL. Kiedy aktywne i to, i to, odpalam Total Commander, tworze nowe połączenie i się z nim łącze. Wklejam phbPP by przemo, i jak na filmiku odpalam już swoja stronę, wyskakuje mi prośba o uwierzytelnienie z prosbą o login i hasło .Przy blędnym wpisaniu okienko pojawiało nsie ponownie, przy jednej z prób okienko się nie pokazywało, więc uznałom to za poprawne wpisanie. Ale po poprawnym wpisaniu wyskakuje mi informacja że strona jest niedostępna. Zrobiłem więc 2 forum i tym razem wyskoczyło mi not found 404.

Coś robię źle.
SnakeTS
 
Posty: 58
Dołączył(a): 12 listopada 2013, o 12:18

Re: ugu.pl-problem

Postprzez adriano66 » 12 stycznia 2014, o 16:03

Cześć gimbusie! :)

Dlaczego stare, niewspierane phpbb2 z przemo zamiast phpbb3? (http://phpbb3.pl/download.php?sid=f39eb ... 9ff3bd49e8)
Ściągnij paczkę z instalatorem, wypakuj na serwerze, wejdź do katalogu do którego wypakowałeś instalator i postępuj zgodnie z tym co wyświetla ci się na ekranie - tworzenie nowego usera, uzupełnianie danych dostępowych do bazy etc. i to tyle.

Na ugu masz tez autoinstalator z instrukcją https://www.ugu.pl/faq/content/2/22/pl/phpbb3.html
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Instalacja forum na ugu.pl

Postprzez SnakeTS » 12 stycznia 2014, o 17:03

Mam pobierać cały 1 rząd? bo gimbus nieobeznany w infie nie kapuje.
SnakeTS
 
Posty: 58
Dołączył(a): 12 listopada 2013, o 12:18

Re: Instalacja forum na ugu.pl

Postprzez adriano66 » 12 stycznia 2014, o 17:13

Odpal instalator na stronie ugu, drugi link, będzie chyba szybciej.
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Instalacja forum na ugu.pl

Postprzez SnakeTS » 14 stycznia 2014, o 17:02

//Lock
SnakeTS
 
Posty: 58
Dołączył(a): 12 listopada 2013, o 12:18


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron