Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Lagi na stancji.

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Lagi na stancji.

Postprzez yaszura » 3 grudnia 2013, o 19:03

Mam dziwny problem, bo na stancji na studiach mam internet 16mb na 2 osoby (i tak głównie ja korzystam) i gram sobie w np. TF2 lub inne gry na steam czasem godzine, czasem pół, albo 5 minut i następuje atak lagów nie wiadomo skąd, ping po 300-500 i nie da się już grać trzeba spróbować za jakiś czas. W domu przy necie 8mb nie mam takiego problemu. Jakieś pomysły co może być przyczyną?
yaszura
 
Posty: 37
Dołączył(a): 23 marca 2010, o 22:24

Re: Lagi na stancji.

Postprzez PikseloPL » 3 grudnia 2013, o 22:54

Ostatnio miałem dokładnie taki sam problem, też napisałem tu, i dostałem informację że mogę sobie odpuścić granie z powodu specyfikacji kompa, ta... Gówno prawda, wystarczyło trochę poczekać i problem sam zniknął.
PikseloPL
 
Posty: 29
Dołączył(a): 24 stycznia 2013, o 23:19

Re: Lagi na stancji.

Postprzez yaszura » 4 grudnia 2013, o 17:05

Specyfikacja kompa odpada - od 4 lat na słabszym kompie nie miałem tego problemu, tym bardziej od roku na nowym lapku.
yaszura
 
Posty: 37
Dołączył(a): 23 marca 2010, o 22:24

Re: Lagi na stancji.

Postprzez adriano66 » 4 grudnia 2013, o 18:40

Skoro masz problem z internetem to dlaczego wyjeżdżasz ze specyfikacją komputera?
Co to za internet? Od kogo? Czy transfery są faktycznie takie jakie zadeklareowałeś? etc.
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Lagi na stancji.

Postprzez Pantheon » 4 grudnia 2013, o 18:52

użyj najpierw speedtest.net
a potem pingtest.net
następnie wklei wyniki
EDIT: Testy wykonaj kiedy nic innego nie używa łącza internetowego.
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron