Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Celownik w hudzie

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Celownik w hudzie

Postprzez Bubi » 3 listopada 2013, o 18:04

Część :D. Mam problem z ustawieniem celownika w hudzie tak żeby działał na sv_pure. Próbowałem przenieść celownik z innego huda do mojego ale z marnym skutkiem :( Umie ktoś to zrobić tak żeby celownik wyglądał jak ten customowy ?
https://www.dropbox.com/s/ou0kjchx4bgqx ... .43.26.png
Avatar użytkownika
Bubi
 
Posty: 64
Dołączył(a): 7 stycznia 2012, o 07:40

Re: Celownik w hudzie

Postprzez Mariano » 3 listopada 2013, o 21:38

Celownik z huda działa niezależnie od sv_pure, bo nie jest zewnętrznym plikiem, tylko nakładką. Musiałeś coś popieprzyć. Najlepiej nie przenosić, tylko zobaczyć jakie celowniki oferuje twój aktualny hud i zmienić w którymś z nich znak na "+" po czym skalibrować, żeby widniał idealnie na środku.
Avatar użytkownika
Mariano
Darczyńca
 
Posty: 1635
Dołączył(a): 18 czerwca 2008, o 19:19
Lokalizacja: Silesia

Re: Celownik w hudzie

Postprzez Bubi » 4 listopada 2013, o 00:31

Celownik który chce od garm3na kompletnie mi się nie podoba dlatego mam zamiar przenieść z innego huda.
Avatar użytkownika
Bubi
 
Posty: 64
Dołączył(a): 7 stycznia 2012, o 07:40

Re: Celownik w hudzie

Postprzez trzmiel » 4 listopada 2013, o 02:11

Mariano napisał(a):Celownik z huda działa niezależnie od sv_pure, bo nie jest zewnętrznym plikiem, tylko nakładką. Musiałeś coś popieprzyć. Najlepiej nie przenosić, tylko zobaczyć jakie celowniki oferuje twój aktualny hud i zmienić w którymś z nich znak na "+" po czym skalibrować, żeby widniał idealnie na środku.



Mozna uzywac customowych celownikow, wystarczy hack material + podmiana 3d model w hudzie i dziala bez preloadowania na pure0/1,
dziala w moim hudzie http://kornel.tf/hud
ObrazekObrazek
szacunku dla glupoty nie potrafie sie nauczyc.
Avatar użytkownika
trzmiel
 
Posty: 76
Dołączył(a): 7 listopada 2009, o 05:49

Re: Celownik w hudzie

Postprzez rakSP » 4 listopada 2013, o 09:05

A czym ten ze screena https://www.dropbox.com/s/ou0kjchx4bgqx ... .43.26.png różni się od niecustomowego ustawienia cl_crosshair_file crosshair7 ?

Jeśli pasuje Ci, to ustaw sobie właśnie 7kę, i najwyżej pokombinuj ze skalą (np. cl_crosshair_scale 15 )
Avatar użytkownika
rakSP
 
Posty: 107
Dołączył(a): 25 lutego 2012, o 18:50

Re: Celownik w hudzie

Postprzez Bubi » 4 listopada 2013, o 16:48

trzmiel napisał(a):Mozna uzywac customowych celownikow, wystarczy hack material + podmiana 3d model w hudzie i dziala bez preloadowania na pure0/1,
dziala w moim hudzie http://kornel.tf/hud


Czy dało by się to zrobić z hudem garm3na ? Jeśli tak, to jak (dokładniej :D)?


rakSP napisał(a):A czym ten ze screena https://www.dropbox.com/s/ou0kjchx4bgqx ... .43.26.png różni się od niecustomowego ustawienia cl_crosshair_file crosshair7 ?


Obecnie używam 7 i dla mnie jest spora różnica pomiędzy nim a tym customowym.
Avatar użytkownika
Bubi
 
Posty: 64
Dołączył(a): 7 stycznia 2012, o 07:40

Re: Celownik w hudzie

Postprzez trzmiel » 4 listopada 2013, o 18:30

Bubi napisał(a):
trzmiel napisał(a):Mozna uzywac customowych celownikow, wystarczy hack material + podmiana 3d model w hudzie i dziala bez preloadowania na pure0/1,
dziala w moim hudzie http://kornel.tf/hud


Czy dało by się to zrobić z hudem garm3na ? Jeśli tak, to jak (dokładniej :D)?


rakSP napisał(a):A czym ten ze screena https://www.dropbox.com/s/ou0kjchx4bgqx ... .43.26.png różni się od niecustomowego ustawienia cl_crosshair_file crosshair7 ?


Obecnie używam 7 i dla mnie jest spora różnica pomiędzy nim a tym customowym.




Mozesz zrobic na zasadzie fonta, definiujesz czcionke w clientscheme, pozniej w hudlayout wybierasz w labeltext wybrany celownik, mozesz dodac hitmarker w hudanimations_tf,
druga metoda to mozesz sam zrobic w photoshopie celownik jaki chcesz, przekonwertowac go do .vtf, umieszczasz go w folderze replay'u i podmieniasz jako model 3d postaci.
ObrazekObrazek
szacunku dla glupoty nie potrafie sie nauczyc.
Avatar użytkownika
trzmiel
 
Posty: 76
Dołączył(a): 7 listopada 2009, o 05:49

Re: Celownik w hudzie

Postprzez deli » 5 listopada 2013, o 18:37

Ale po co te kombinacje

kod danego celownika z hudlayout.res
i kod fontu który używa celownik z ClientSchame.res

i działa, od zawszę
Avatar użytkownika
deli
Darczyńca
 
Posty: 84
Dołączył(a): 21 czerwca 2010, o 20:02


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron