Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Gothic 2 nie włącza się

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Gothic 2 nie włącza się

Postprzez TheMadner » 13 sierpnia 2013, o 17:43

Witam, otóż wczoraj zainstalowałem Gothica 2 na mym kompie.Gdy go włączam nie dzieje się nic.W menadżerze zadań jest proces o nazwie Gothic 2 ale to nic nie daję.

Próbowałem sposobu by włączyć go dwa razy i "usunąć" proces rundll.exe ale takowy mi się nie pojawia.Wrzucenie żadnych Fixów itp. nie pomagało.We właściwościach w zakładce "zgodność" mam ustawioną z WinXP SP3,wyłączone kompozycje pulpitu oraz skalowanie ekranu dla ustawień wysokiej rozdzielczości DPI.. .

Dzisiaj rano,przełom! Włączył się! (Wcześniej przypadkowo usunąłem jakiś proces i nie wiem który ;c,co do wyłączonego skalowania...na jakimś forum o tym przeczytałem i wyłączyłem je,iii się włączył) Pograłem chwilkę wszystko pięknie,żadnych błędów w teksturkach i musiałem go wyłączyć.Po czasie próbuję znowu go uruchomić.Znowu nic się nie działo.

Na różnych forach piszę że to winka karty graficznej od Nvidii i należy zainstalować sterowniki które naprawiają błędy w starszych grach,był tam wymieniany Gothic wraz z dwójką.Podczas ich instalacji wyskoczył komunikat że nie znaleziono urządzenia.

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT
Wersja sterownika:320.49

EDIT:
Gothic płytkowy z dodatkiem NK,ale wiem że jest również na Steam :3

EDIT 2:
Z jedynką tak samo...

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Gothic 2 nie włącza się

Postprzez alexpl » 13 sierpnia 2013, o 17:57

Po mojemu jest to wina karty graficznej, jeżeli masz problem z aktualizacją to odinstaluj karty. Przy uruchomieniu komputera zacznie się ich instalacja.

Obrazek

Avatar użytkownika
alexpl
Moderator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 19 października 2012, o 22:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Gothic 2 nie włącza się

Postprzez TheMadner » 13 sierpnia 2013, o 18:06

Yyyy nie zaczęła...jakieś porady?

EDIT:
Włączyłem i działa 8D,tylko żeby działał po zainstalowaniu karty,
Jednak się zainstalowała...

EDIT2:
Werdykt:działa na mniejszych rozdzielczościach,sprawdzę na jakiej minimalnie...

EDIT3:
Na najniższej (800x600) rozdzielczości również działa.

Jakieś porady?....

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Gothic 2 nie włącza się

Postprzez alexpl » 13 sierpnia 2013, o 19:14

My ci w niczym więcej nie pomożemy, kombinuj sam. GL & HF.
PS. Ostatnia wskazówka: Otwórz w zgodności i poaktualizuj sterowaniki. :)

Obrazek

Avatar użytkownika
alexpl
Moderator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 19 października 2012, o 22:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Gothic 2 nie włącza się

Postprzez TheMadner » 13 sierpnia 2013, o 19:29

Już to wcześniej robiłem.. ;c

Ale czy nie dziwne że bez karty graficznej odpalił?
Wiesz może gdzie się da gdzie się da zmniejszyć rozdzielczość tak by zadziałało/tak jakby nie było karty graficznej?(xD)?No,zwykłe zmniejszenie rozdzielczości ekranu nic nie daje
Chyba wiesz o co mi chodzi...

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron