Strona 1 z 1

Bioshock 2 problem z uruchomieniem

PostNapisane: 25 czerwca 2013, o 15:04
przez Naamath
Czy ktoś z was ostatnim czasem zakupił może Bioshocka 2 z pomarańczowej kolekcji klasyki?
Już drugi dzień męczę się z tym aby działał tak jak trzeba i dostaje efekt dokładnie odwrotny

Zaczęło sie normalnie. Kupiłam, wróciłam do domu ucieszona, instaluje. Dzieje się jakies kongo z zakładnikiem kont microsoftu ale spoko, udało się lece dalej. W między czasie wyskakuje jakiś komunikat o tym że nie udało się do końca poprać tego właśnie konta ale pozwala mi grac, no to gram. Po 3 godzinach gry orientuje się, że nie mam opcji zapisu. Trochę wkurzona próbuje dociec dlaczego. Ok, mój błąd, trzeba coś podziałać z tym kontem. Nie da się.
W końcu udało się zalogować, gra poszła w cholerę ale działa. Robię próbny zapis po filmiku wstępnym, działa, wyłączam gre aby za jakiś czas do niej wrócić.
Klops. Nie działa. Po próbie włączenia gry dla jednego gracza, zwiecha i wywala do pulpitu lub nawet tego nie i trzeba wyłączać przez menadżer urządzeń po którego odpaleniu dostaje komunikat że Bioshock przestał działać.
Odnajduje stronę na której jestem informowana o konieczności doistalowania patchów, ok, instaluje. Ciągle nie działa, ciągle po próbie odpalenia SP zwiecha i crash.
Przeinstalowałam gre, zainstalowałam patche. To samo.
Przeinstalowałam gre, bez patchów. To samo.
Przeinstalowałam grę, znów z pachami. Zawiesza się i crashuje już po napisach wstępnych nawet bez wejścia do menu.
Zarówno w trybie online jak i na koncie lokalnym.

Rece już mi opadają. Jakies propozycje jak się z tym uporac? Na razie moim najlepszym wyjściem jest ściągnięcia pirata a oryginał niech się kurzy na półce.

Strona z instrukcja instalacji: http://www.bioshock.com.pl/forum/poradn ... vt1073.htm

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

PostNapisane: 25 czerwca 2013, o 18:53
przez Pantheon
Napisz o tym w uwagach w temacie tej instrukcji, jeżeli ziomek zrobił poradnik to może posiada wiedzę o tym błędzie.

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

PostNapisane: 26 czerwca 2013, o 10:27
przez Koki1oki
Tak to jest z grami na Windows Live, co nie zmienia faktu, że Bioshock 2 trochę kuleje w porównaniu do jedynki. Rozumiem, że "Microsoft Games for Windows" ściągnięty i zainstalowany? Musisz utworzyć konto na usłudze Microsoft LIVE i logować się za każdym razem gdy odpalasz grę Bioshock. O ile czegoś nie zmienili. Może łatwiej by było ściągnąć cracka.

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

PostNapisane: 26 czerwca 2013, o 16:21
przez adriano66
Z GFWL zawsze są problemy, nieczytelne, niejednorodne ui, irytujące aktualizacje, żadnego pożytku z tego nie ma, ot kolejny DRM by uprzykrzyć ludziom życie. Zainstalować z przymusu, jak działa to nie ruszać, jak nie działa pytać ludzi którzy z tym walczą.

Wannabe moderatorom polecam ten temat viewtopic.php?f=41&t=1005 i/lub formularz kontaktowy na stronie głównej
Jak nie macie nic do powiedzenia w temacie - nie udzielajcie się, fajnie, że potraficie wyłapać literówki, ale nikogo to nie obchodzi.

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

PostNapisane: 26 czerwca 2013, o 16:48
przez Velture
Tu nie chodzi o wyłapywanie błędów tylko o to, że jeśli ktoś ma w podpisie coś w stylu "jestem grammar nazi" to sam się prosi o wytykanie mu błędów.