Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Postprzez Naamath » 25 czerwca 2013, o 15:04

Czy ktoś z was ostatnim czasem zakupił może Bioshocka 2 z pomarańczowej kolekcji klasyki?
Już drugi dzień męczę się z tym aby działał tak jak trzeba i dostaje efekt dokładnie odwrotny

Zaczęło sie normalnie. Kupiłam, wróciłam do domu ucieszona, instaluje. Dzieje się jakies kongo z zakładnikiem kont microsoftu ale spoko, udało się lece dalej. W między czasie wyskakuje jakiś komunikat o tym że nie udało się do końca poprać tego właśnie konta ale pozwala mi grac, no to gram. Po 3 godzinach gry orientuje się, że nie mam opcji zapisu. Trochę wkurzona próbuje dociec dlaczego. Ok, mój błąd, trzeba coś podziałać z tym kontem. Nie da się.
W końcu udało się zalogować, gra poszła w cholerę ale działa. Robię próbny zapis po filmiku wstępnym, działa, wyłączam gre aby za jakiś czas do niej wrócić.
Klops. Nie działa. Po próbie włączenia gry dla jednego gracza, zwiecha i wywala do pulpitu lub nawet tego nie i trzeba wyłączać przez menadżer urządzeń po którego odpaleniu dostaje komunikat że Bioshock przestał działać.
Odnajduje stronę na której jestem informowana o konieczności doistalowania patchów, ok, instaluje. Ciągle nie działa, ciągle po próbie odpalenia SP zwiecha i crash.
Przeinstalowałam gre, zainstalowałam patche. To samo.
Przeinstalowałam gre, bez patchów. To samo.
Przeinstalowałam grę, znów z pachami. Zawiesza się i crashuje już po napisach wstępnych nawet bez wejścia do menu.
Zarówno w trybie online jak i na koncie lokalnym.

Rece już mi opadają. Jakies propozycje jak się z tym uporac? Na razie moim najlepszym wyjściem jest ściągnięcia pirata a oryginał niech się kurzy na półce.

Strona z instrukcja instalacji: http://www.bioshock.com.pl/forum/poradn ... vt1073.htm
Obrazek
Avatar użytkownika
Naamath
 
Posty: 117
Dołączył(a): 24 listopada 2011, o 02:17
Lokalizacja: Gdańsk/Dublin

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Postprzez Pantheon » 25 czerwca 2013, o 18:53

Napisz o tym w uwagach w temacie tej instrukcji, jeżeli ziomek zrobił poradnik to może posiada wiedzę o tym błędzie.
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Postprzez Koki1oki » 26 czerwca 2013, o 10:27

Tak to jest z grami na Windows Live, co nie zmienia faktu, że Bioshock 2 trochę kuleje w porównaniu do jedynki. Rozumiem, że "Microsoft Games for Windows" ściągnięty i zainstalowany? Musisz utworzyć konto na usłudze Microsoft LIVE i logować się za każdym razem gdy odpalasz grę Bioshock. O ile czegoś nie zmienili. Może łatwiej by było ściągnąć cracka.
Avatar użytkownika
Koki1oki
 
Posty: 105
Dołączył(a): 6 lipca 2011, o 16:58
Lokalizacja: Dubai

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Postprzez adriano66 » 26 czerwca 2013, o 16:21

Z GFWL zawsze są problemy, nieczytelne, niejednorodne ui, irytujące aktualizacje, żadnego pożytku z tego nie ma, ot kolejny DRM by uprzykrzyć ludziom życie. Zainstalować z przymusu, jak działa to nie ruszać, jak nie działa pytać ludzi którzy z tym walczą.

Wannabe moderatorom polecam ten temat viewtopic.php?f=41&t=1005 i/lub formularz kontaktowy na stronie głównej
Jak nie macie nic do powiedzenia w temacie - nie udzielajcie się, fajnie, że potraficie wyłapać literówki, ale nikogo to nie obchodzi.
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Bioshock 2 problem z uruchomieniem

Postprzez Velture » 26 czerwca 2013, o 16:48

Tu nie chodzi o wyłapywanie błędów tylko o to, że jeśli ktoś ma w podpisie coś w stylu "jestem grammar nazi" to sam się prosi o wytykanie mu błędów.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron