Strona 1 z 1

Steam strasznie muli

PostNapisane: 30 stycznia 2015, o 22:08
przez maverick96
Witam, Steam mi strasznie muli i zacina gdy wchodzę na swój albo kogoś profil i ekwipunek, praktycznie z minute może dwie muszę czekać aż się odwiesi. Najgorzej jest podczas wymiany która przez owe zacinki jest praktycznie nie możliwa. Ostatnio z 10 minut próbowałem wymienić się :evil: Wie ktoś jak naprawić ten bardzo irytujący problem? :(

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 31 stycznia 2015, o 15:37
przez feszt
Pobaw się DNS'ami, najlepiej jednak zapytaj swojego dostawcy neta co jest nie tak.

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 1 lutego 2015, o 19:46
przez maverick96
o co chodzi z tymi DNSami? Nie rozumiem :?

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 2 lutego 2015, o 22:18
przez GarretReza
Tak to opisałeś, że to równie dobrze może być za słaby komputer albo i wirusy, a nie tylko wolny Internet.

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 3 lutego 2015, o 13:15
przez maverick96
Neta mam chyba w miarę dobrego- 4Mb/s. Wirusów też nie ma. Więc zostaje słaby komputer przez który możliwe, że zacina się. Da się jakoś te przycinki zminimalizować bez kupowania nowego pc?

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 4 lutego 2015, o 07:34
przez GarretReza
A dbasz o komputer? Czyścisz go, defragmentujesz dysk itd?

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 4 lutego 2015, o 18:43
przez maverick96
raz na jakiś czas robię defragmentacje dysków i czyszczę cclearnerem

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 5 lutego 2015, o 19:22
przez Wuochacz
To pozostaje ci wziąć kompresor, rozkręcić boczne płyty od kompa i zdmuchnąć kurz ze środka.

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 6 lutego 2015, o 20:20
przez GarretReza
Można też wyjąć wykałaczką lub czymś podobnym, jeszcze wystraszysz chłopaka tym "kompresorem" ;)

Ewentualnie dużo programów działa ci w tle poza steamem. Wpisz w starcie windowsa "msconfig" i odhacz co niepotrzebne (jak czegoś nie znasz to lepiej zostaw)

Re: Steam strasznie muli

PostNapisane: 7 lutego 2015, o 17:34
przez maverick96
z tym msconfig to wiem, mam praktycznie wszystko wyłączone co nie wpłynie na prace systemu. Z tym kompresorem to nie głupi pomysł, raz już tak czyściłem tak komputer bo ten sposób jest o wiele bardziej efektywny niż pędzelek i odkurzacz :d