Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Forum zagubionych i zdesperowanych ;) Twoje problemy rozwiążą profesjonalni sprzętowi i softwareowi wróżkowie :) Kłopoty ze sprzętem, systemem operacyjnym, jakaś grą ? to właśnie tu :)
Regulamin działu
Problemy z Team Fortress 2 zgłaszajcie w dziale Problemy z Team Fortress 2

Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 5 lipca 2014, o 16:46

Czy to Gmod albo dota zawsze coś wywali albo grafika dostanie ADHD tak jak tutaj:
Jedyne gry które trzymają poziom to CSGO (jednakże raz mi się przydarzyło że wszystkie modele broni wystrzeliwały w niebo długimi liniami, tym sposobem wiedziałem gdzie kto sie znajduje :3) i Terraria (LoL zetnie się chwile i jedziemy dalej) Gmod tak samo, TF jak Dota, wystapi zwiecha taka że trzeba restartować komputer itp. Zawsze po takim czymś wyświetla się komunikat "Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność". Następnie po wywaleniu tego komunikatu i razem z nim gry, staje się ona przezroczysta i jak na dłoni widać mój piękny pulpit, mam możliwość sterowania w grze ale co mi po tym jak nic nie widzę?
A teraz najlepsze czyli specyfikacja komputera!

Intel Core2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz
4GB pamięci RAM ( Z czego dostępne 3.25GB, [..])
NVIDIA GeForce 9600 GT (331.65-Wersja sterownika z aktualizacji automatycznej, czytaj-Nic nie grzebałem w nim.)
Windows 7 Home Premium 32bit SP1

Uwaga! Uwaga!
BF3 chodził (nie)płynnie w 20 FPS na dodatek również raz wystąpił błąd z teksturami do nieba ;)
Pomoże ktoś? xd
Ostatnio edytowano 5 lipca 2014, o 17:20 przez TheMadner, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez ParsonS » 5 lipca 2014, o 17:06

Lekki offtop - nie kupuje sie komputera z wiecej niz 3GB RAM po to, zeby zainstalowac na nim 32-bitowego Windowsa
Tanie bronie strange, czapki i inne przedmioty na sprzedaż: TUTAJ
ParsonS
 
Posty: 216
Dołączył(a): 5 listopada 2011, o 18:05

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 5 lipca 2014, o 17:08

ParsonS napisał(a):Lekki offtop - nie kupuje sie komputera z wiecej niz 3GB RAM po to, zeby zainstalowac na nim 32-bitowego Windowsa


Czego ty wymagasz od komputera z 2008r ?!

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez adriano66 » 5 lipca 2014, o 17:14

Pytanie:
TheMadner napisał(a):4GB pamięci RAM ( Z czego dostępne 3.25GB, wat?)

Odpowiedź:
TheMadner napisał(a):Windows 7 Home Premium 32bit SP1


EDIT: Jeżeli dalej nie rozumiesz, to nie będziesz w stanie obsłużyć większej ilości pamięci na 32 bitowym systemie operacyjnym, ktoś cię zrobił w jajo instalując ci 32bitowy WIN7
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6518
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 5 lipca 2014, o 17:15

Dobra ciesze się że mi nie wyszło... Ale może warto zająć się prawdziwym problemem? ;_;

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez hINDUs » 5 lipca 2014, o 17:26

wygląda to na błędy pamięci w karcie grafiki, karta do wymiany
Obrazek Obrazek
Ukryty tekst:
Avatar użytkownika
hINDUs
Przybysz z innej planety
 
Posty: 2647
Dołączył(a): 6 marca 2009, o 01:20

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 5 lipca 2014, o 18:09

Nareście ktoś normalny :D Dzięki ci, szczęście w nieszczęściu że to tylko czasami występuje...narazie

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez Pantheon » 5 lipca 2014, o 18:33

Znajomy miał takie problemy po OC jego GTS 450, jeżeli masz wersję od jakiegoś producenta, która jest podkręcana, możesz zdjąć trochę z taktowania (przy pomocy EVGA precision X czy innego tool'a. Base'owe wartości taktowań znajdziesz na stronie producenta) Zmniejszy to osiągi, ale może pomóc tymczasowo z kartą. Jak raz takie coś się stało to już raczej pamięć uszkodzona, ale nie musi być od razu cała do wymiany ;) Wystarczy jej nie przeciążać
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 5 lipca 2014, o 22:56

Zazwyczaj jak takie coś się stanie to wyłączam grę albo zmieniam rozdzielczość i wracam do normalnej, w ostateczności całkowity reset kompa. Co do przeciążania...ehm...programem SpeedFan 60-80*C przy przeglądaniu samego neta a jak gram w jakąkolwiek grę to już tylko w górę... czyli do 110*C :/ (może mało wnosi ale to i tak za dużo...)

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez ParsonS » 6 lipca 2014, o 09:19

A co do problemu ze sterownikami nvidii to u mnie z nacznie pomoglo ustawienie mat_phong 0 , teraz ten blad pojawia sie raz na tydzien mniej wiecej
Tanie bronie strange, czapki i inne przedmioty na sprzedaż: TUTAJ
ParsonS
 
Posty: 216
Dołączył(a): 5 listopada 2011, o 18:05

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez Pantheon » 6 lipca 2014, o 11:25

TheMadner napisał(a):Zazwyczaj jak takie coś się stanie to wyłączam grę albo zmieniam rozdzielczość i wracam do normalnej, w ostateczności całkowity reset kompa. Co do przeciążania...ehm...programem SpeedFan 60-80*C przy przeglądaniu samego neta a jak gram w jakąkolwiek grę to już tylko w górę... czyli do 110*C :/ (może mało wnosi ale to i tak za dużo...)


110*? Czy to nie jest przypadkiem górny limit dla tych kart? Przeczyść ją lepiej. Wymień pastę. Te artefakty pojawiają się z przegrzania...

Off-top na swoim starym GTX 260 miałem max 70* w grach...
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 6 lipca 2014, o 12:27

Przeczyszczona a pastę to boje się wymieniać bo ja lubię rzeczy psuć >.<
No i właśnie 110* to był rekord, "normalnie" mam ok 90*-100*

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez Pantheon » 6 lipca 2014, o 18:57

http://www.nvidia.pl/object/product_gef ... gt_pl.html

Według producenta powyżej 105* karta przestaje poprawnie działać. Nie jest jednak wzięte pod uwagę długotrwałe korzystanie z niej w tak krytycznych temperaturach. Czas tu też ma znaczenie. Zobacz czy nic nie blokuje wylotu powietrza z tyłu komputera czy nie masz bałaganu w obudowie. Rozważ też otwarcie obudowy na stałe (będzie wymagała częstszego czyszczenia, ale częściowo zmniejszy to temperatury). Jeżeli nic z tego nie pomoże to daj ją do wymiany pasty komuś kto się zna.
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez TheMadner » 6 lipca 2014, o 19:28

Porządek jest zrobiony ponieważ czyściłem go raptem pół miesiąca temu. Komputer ma miejsca dużo a otworzyć to otworze co mi tam. Tylko zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/sapphire-hd-7950-3gb-ddr5-i4390920647.html
P.S Ewentualnie czymś co będzie w ogóle zechciało działać >.<

Avatar użytkownika
TheMadner
 
Posty: 245
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 16:51

Re: Bugi oraz problemy na silniku Source i nie tylko!

Postprzez Pantheon » 6 lipca 2014, o 22:23

HD 7950 jest za mocny do twojego proca, nie będzie zły, jeżeli planujesz pełną rozbudowę, jednak żaden proc na twoją podstawkę nie będzie odpowiedni do 7950, więc mobo też musiałbyś zmienić. Poza tym to jest 6 cio dniowa licytacja i tak dojdzie do ceny sklepowej ;p
aukulelelelelellelelelellele
Avatar użytkownika
Pantheon
 
Posty: 345
Dołączył(a): 21 marca 2011, o 00:51


Powrót do Mam kłopot !

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron