Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Masz jakieś problemy techniczne ze swoim serwerem, nie wiesz jak coś zrobić? Zadaj tutaj pytanie a postaramy Ci się pomóc.

Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez deeveejay » 26 stycznia 2013, o 10:24

hej,

mam pytanie czy ktos moze ma wykupiony serwer TF2 na progamers.pl? chodzi o to ze nasz serwerek sie polozyl i lezy sobie wesolo, nie wstaje, mimo ze nic nie bylo zmieniane ani w server.cfg ani zadnym innym configu, nic nie dogrywalem przez FTP itd.

komunikat jaki mi wyrzuca konsola:

Auto detecting CPU
Using default binary: ./srcds_linux
ERROR: Source engine binary './srcds_linux' not executable, exiting
Sat Jan 26 09:26:43 CET 2013: Server Failed

i tutaj pytanie do osob z wiekszym doswiadczeniem: czy to objaw braku aktualizacji serwera czy jest inna przyczyna?

BTW, jak tak dalej pojdzie to zrezygnuje z uslug tego hostingu, bo leca w <meski narzad rozrodczy>... wysylam im zgloszenie, totalna olewka (a jest weekend i chce zeby serwer chodzil). juz drugi raz taki numer, poprzednio przeinstalowalem cala usluge i pomoglo, ale szczerze nie chce mi sie potem wszystkiego od nowa uploadowac i konfigurowac.
deeveejay
 
Posty: 96
Dołączył(a): 18 maja 2012, o 12:42

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Velture » 26 stycznia 2013, o 10:52

Nie pociesze cie. To jest u nich na porządku dziennym. Zgłoszenie wysłane w piątek będzie dopiero w poniedziałek czytane. Po prawie każdej aktualizacji jakieś problemy a to to a to siamto a to chmody na ftp sie pozmienialy a to uprawnienia do tego ,siamtego.... człowieku.
Burdel na kółkach.
Sama jakość serwerów jest super ale cała reszta to dno a szczególnie ilość usterek.
Ja jak miałem tam serwy to 2 zgloszenia na tydzien to byla norma. Do tego wmawianie ,ze moja wina i jakis pluginow pewnie. Zawsze wina klienta. Dopiero po 10 odpowiedziach stwierdzaja ,ze byla to wina gdzies u nich z czymstam.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez deeveejay » 26 stycznia 2013, o 13:10

w jednym musze Ci przyznac racje - nie pocieszyles mnie ;) najgorsze jest jeszcze to ze nie ma nawet zadnego forum na ich stronie zeby sie o takie sprawy spytac...

widze ze trzeba bedzie zmienic hosting, co polecacie tak realnie? disconnect?
deeveejay
 
Posty: 96
Dołączył(a): 18 maja 2012, o 12:42

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez alexpl » 26 stycznia 2013, o 13:13

disCONNECT jest według mnie jednym z najlepszych jak nie najlepszym hostem, ale wybór należy do Ciebie poszperaj trochę po forach odnośnie hostów a znajdziesz odpowiedź. :]

Obrazek

Avatar użytkownika
alexpl
Moderator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 19 października 2012, o 22:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Luki » 26 stycznia 2013, o 13:44

chmod +x ./srcds_linux ?
Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" :D ©GLaDOS
Sygnaturka z zawartością plecaka TF2: http://luki.net.pl/tfsig.php
Luki
Moderator
 
Posty: 334
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 18:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Velture » 26 stycznia 2013, o 14:43

powodzenia Luki jak tam masz tylko słaby panel www i ftp.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Fazz3 » 26 stycznia 2013, o 16:18

To zmień chmody przez FTP.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fazz3
 
Posty: 297
Dołączył(a): 23 listopada 2011, o 20:41

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez TheFez » 26 stycznia 2013, o 20:22

Ja polecam netshoota - szybkie i sprawne aktualizacje, banalna konfiguracja i ekspresowy dostęp.
TheFez
 
Posty: 13
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 03:11

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Lanc » 26 stycznia 2013, o 20:37

Disconnect w porównaniu do netshoota ma autoupdate. W netshoot trzeba ręcznie kliknać aktualizację. Mam serwer tu i tu i mam bezpośrednie porównanie. Do tego netshoot czasami odpisuje po 10 minutach, a czasami się czeka 2 dni na reakcję. W disconnect masz praktycznie cały czas 1 osobę na steam, z którą da się wszystko ogarnąć od strony technicznej ;]
SkillPoint.pl - największa polska sieć serwerów TF2 [2x FFA, War3, Jump, MGE, Surf]

Obrazek - co wtorek/piątek/sobotę wieczory z customami!
Obrazek
Avatar użytkownika
Lanc
 
Posty: 344
Dołączył(a): 22 stycznia 2012, o 17:53

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Mariano » 26 stycznia 2013, o 21:31

Autoupdate jest aktywny i działa bez problemu, jeśli odpowiednie polecenie jest dodane w opcjach uruchamiania serwera. Pytanie tylko, dlaczego w niektórych firmach mają problem, żeby na stałe ustawić odpowiednią komendę? Tego do dziś nie mogę się do końca dowiedzieć. :(
Avatar użytkownika
Mariano
Darczyńca
 
Posty: 1635
Dołączył(a): 18 czerwca 2008, o 19:19
Lokalizacja: Silesia

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez Velture » 27 stycznia 2013, o 01:39

Mariano napisał(a):Autoupdate jest aktywny i działa bez problemu, jeśli odpowiednie polecenie jest dodane w opcjach uruchamiania serwera. Pytanie tylko, dlaczego w niektórych firmach mają problem, żeby na stałe ustawić odpowiednią komendę? Tego do dziś nie mogę się do końca dowiedzieć. :(

Już ci tłumacze towarzyszu. W progamers nie mieli opcji aktualizacji w ogole. ani z panelu ani z komendy w startowej. Teraz niby dodali ,ze mozna autoupdate dopisac ALE ciagle nie aktualizuje jak powinno.
U nich proces aktualizacji wyglada tak (i nie smiejcie sie zbyt glosno): Wychodzi update. Jeden z ich serwerów tf2 sciaga sobie aktualizacje. Jak juz ją ściągnie - miejmy nadzieje ,ze poprawnie i bez bledow - to wtedy inne serwy aktualizuja sie z plikow ktore pobrał ten serw. Ty chcesz zaktualizowac sobie serwa ale musisz poczekac ok 15-30min. Po tym czasie mozesz próbować zaktualizujac restartujac go i majac autoupdate w startowych. Robią tak aby oszczędzać transfer.
Najlepsze jest ,że to właśnie pieprzy te chmody (których z ftp oczywiście nie da się zmieniać bo nie działa to).
Fajnie też było jak ten jeden ich serw sciagal aktualizacje z jakims bledem albo bez jakiegoś pliku i wez teraz do nich pisz i czekaj grzecznie.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38

Re: Progamers.pl - serwery nie zaktualizowane czy co?

Postprzez deeveejay » 27 stycznia 2013, o 11:40

no musze przyznac ze mnie progamers zaskoczyl, wprawdzie reakcja dopiero dzisiaj - i juz wszystko dziala, ale dostalem 2 dodatkowe dni rekompensaty.

co nie zmienia faktu, ze przy nastepnej okazji raczej u nich nie przedluze i wybiore disconnecta, wole zaplacic 10 zl wiecej za m-c, ale za to miec swiety spokoj. dzieki wszystkim za pomoc i informacje tak BTW.
deeveejay
 
Posty: 96
Dołączył(a): 18 maja 2012, o 12:42


Powrót do Konfiguracja serwerów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron