Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Masz jakieś problemy techniczne ze swoim serwerem, nie wiesz jak coś zrobić? Zadaj tutaj pytanie a postaramy Ci się pomóc.

Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez kosa664 » 14 grudnia 2012, o 21:20

Witam.
Jestem w trakcie tworzenia serwera lecz napotkałem pewien problem. Mam zainstalowany plugin Custom Votes który daje komendy voteban votekick votemap itp... lecz chce wyłączyć typowe głosowanie które jest w menu gry w postaci małego kwadracika. Ktoś mi może powiedzieć jak to zrobić ?

Mój kolejny problem polega na tym że chce zrobić grupę graczy VIP i ADMIN tak aby mogli n.p korzystać z wynajętych slotów i mieli prefiks przed nickiem np. [Admin] Nick
Będę wdzięczny za pomoc.
kosa664
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 grudnia 2012, o 21:16

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez kosa664 » 14 grudnia 2012, o 22:33

P.s Te grupy maja być w Sourcemod :)
kosa664
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 grudnia 2012, o 21:16

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez Mariano » 14 grudnia 2012, o 23:14

Tutaj masz wypisane funkcje i komendy głosowań wbudowanych do TF2: http://wiki.teamfortress.com/wiki/Voting

Prefiksy do nicków możesz poustawiać za pomocą dodatkowego pluginu (nie pamiętam nazwy) a sloty rezerwowe za pomocą standardowego, który jest dostępny w pakiecie SourceMod. Edytując plik admins_simple.ini możesz ustawiać różne opcje, które są wypisane w przykładzie na samym początku.
Avatar użytkownika
Mariano
Darczyńca
 
Posty: 1635
Dołączył(a): 18 czerwca 2008, o 19:19
Lokalizacja: Silesia

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez kosa664 » 14 grudnia 2012, o 23:18

ALe ja też potrzebuje pomocy w grupach użytkowników bo chce np. stworzyć VIPA i chce mu przypisać odpowiednie rzeczy
kosa664
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 grudnia 2012, o 21:16

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez Velture » 15 grudnia 2012, o 01:47

Otwierałeś w ogóle plik admins_simple.ini ? Tam masz opisane jak sie robi grupy.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez trawa » 15 grudnia 2012, o 12:16

Myśl rodzi herezję. Herezja wymaga odkupienia.
Nie lękam się zła, bowiem jestem uosobieniem lęku.
Avatar użytkownika
trawa
Ordo Malleus
 
Posty: 719
Dołączył(a): 3 października 2007, o 16:37
Lokalizacja: City 71

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez kosa664 » 15 grudnia 2012, o 13:45

Okey mniej więcej to rozgryzłem już ale dalej mam następujące pytania. Jak zrobić by Custom Votes automatycznie robił ankietę na zmianę mapy przed upływem rundy ? czyli przez zmianą mapy ? | Oraz czy ktoś kojarzy jak nazywa się ten plugin na prefixy przed nickami bo szukałem ale znaleźć nie umiem :) | Kolejne pytanie czy kilka rzeczy np. class limits oraz rezerwację slota mogę przypisać na jedną flagę np. "H" czy tylko to mogę zrobić w grupach?? Za wszelką dotychczasową pomoc dziękuje.
Ostatnio edytowano 15 grudnia 2012, o 14:16 przez adriano66, łącznie edytowano 1 raz
Powód: RZECZY
kosa664
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 grudnia 2012, o 21:16

Re: Standardowe głosowanie [POMOC][SERWER]

Postprzez Velture » 15 grudnia 2012, o 20:59

Boże kochany... Po co chcesz robić serwa jak nie masz zadnego pojęcia o czymkolwiek i na dodatek nie chce ci się samemu poszukać odpowiedzi tylko oczekujesz ,ze wszystko na srebrnej tacy ci ktos poda?
Ty nie wiesz nawet jaka flaga co daje bo nie sprawdzales w ogole...

Res slot to flaga a..........
Limit klas mozna dac na dowolna flage o czym sie dowiesz jak raczysz przeczytac liste cvarów tego pluginu.
Do glosowania na nextmap masz wbudowany plugin machooser.smx ale mozesz uzyc customowego mapchooser_extended.smx albo zestawu dla profesjonalistów czyli UMC ale umc nie dasz rady skonfigurowac samemu. Nie przy twoim obecnym stanie wiedzy. W kazdym razie kazdy z wymienionych pluginów ma cvary na okreslenie kiedy ma byc glosowanie na nastepna mape.

Nastepna sprawa jest taka ,ze flagi w sourcemodzie są z małych liter więc twoje H jest błędne i jeśli już to h ale i tak flaga h jest błędna w twoim przykładzie bo odpowiada ona za możliwośc zmiany cvarów przez adminów... Masz tutaj liste flag i co robią: http://wiki.alliedmods.net/Adding_Admins_(SourceMod)

pfff...... już widze jaki doskonały będzie twój serw - szczegolnie jak wyjdzie duży update do tf2. Niemniej jednak have fun.
Nie odpowiadam na pytanie o tf2 na PW, GG, STEAM itp. Chcesz pomocy? Pisz posty na forum. Może kiedyś komuś pomogą.
Avatar użytkownika
Velture
 
Posty: 1772
Dołączył(a): 13 października 2010, o 02:38


Powrót do Konfiguracja serwerów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron