Strona 1 z 2

Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 21 listopada 2009, o 20:58
przez kontownik
1. podłączyć komputer do internetu
2. ściągamy http://storefront.steampowered.com/down ... tetool.exe po czym zainstalujemy w odpowiednim miejscu
3. start uruchom wpisujesz cmd po czym wchodzimy do katalogu gdzie zainstalowaliśmy hldsupdatetool np
cd c:/HLServer

4. uruchamiamy program w cmd
HldsUpdateTool.exe
i czekamy na aktualizację
5. instalujemy serwer tf2 komenda
HldsUpdateTool.exe -command update -game tf -dir .
i czekamy aą ci się ściągnie
6. tworzymy plik konfiguracyjny server.cfg w ./orangebox/tf/cfg

hostname nazwa serwera
sv_rcon_banpenalty 0
sv_rcon_log 0
sv_rcon_maxfailures 5
sv_rcon_minfailures 2
sv_rcon_minfailuretime 30
rcon_password haslorcon
writeid
writeip
exec banned_user.cfg
exec banned_ip.cfg
sv_alltalk 0
sv_cheats 0
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1
sv_timeout 300
log on
sv_gravity 800
sv_voiceenable 1
sv_maxrate 60000
sv_minrate 10000
sv_maxupdaterate 67
sv_minupdaterate 40
sv_maxcmdrate 67
sv_mincmdrate 40
sv_region 3
mp_stalemate_enable 1
mp_timelimit 30
mp_autoteambalance 1
mp_teams_unbalance_limit 1
mp_allowspectators 0
mp_idlemaxtime 4
mp_idledealmethod 1
tf_ctf_bonus_time 0
tf_arena_first_blood 0
tf_overtime_nag 0
tf_allow_player_use 0
tf_flag_caps_per_round 3
tf_clamp_airducks 1
tf_damage_disablespread 1
tf_weapon_criticals 0
tf_teamtalk 1
tf_birthday 0

7. wchodzimy do katalogu ./orangebox i odpalamy serwer
Serwer publiczny internetowy
srcds.exe -console -game tf +map ctf_2fort +maxplayers 24

lub Serwer lanowy
srcds.exe -console -game tf +map ctf_2fort +maxplayers 24 +sv_lan 1


wymagania:
procesor: 1 rdzeń 2,5ghz na około 24 sloty
pamięć ram: zalecane 512mb wolnego
dysk: około 5 GB

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 7 stycznia 2011, o 13:07
przez em411
Czy to jest płatne ??

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 8 stycznia 2011, o 16:35
przez adriano66
yyy, trzeba mieć server - maszynę

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 11 maja 2012, o 15:03
przez adam349
zrobiłem wszystko tak jak w poradniku i nie wiem skąd wziąć ip

Nie wiem gdzie wpisać tę komendę z 7 punktu na publiczny serwer internetowy i czy da ustalić hasło dla serwera

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 11 maja 2012, o 22:48
przez Luki
Znowu jestem zmuszony to powiedzieć: dlaczego osoby, które nie potrafią zrobić (powiedziałbym że podstawowych, ale do pasjansa to nie jest potrzebne) prostych rzeczy biorą się za uruchamianie serwerów. W dodatku myślą że odpalając serwer w domu wszyscy będą na nim grali i będą szczęśliwi.

Jest takie coś jak wiersz poleceń, poszukaj w menu start. Tam przechodzisz do katalogu serwera (uprzedzając Twoje pytania, polecenie cd <ścieżka>) i tam wpisujesz to, co masz w punkcie siódmym.
Hasło ustawisz dopisując sv_password "twoje hasło" w konfiguracji serwera.

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, o 22:11
przez JANO
Wszystko mam dobrze.. prawie.. Server napisał mi "This server will operate in LAN mode only."
Wie ktoś jak naprawić aby działał jako publiczny a nie na lanie ? I czy w miejsu write id i write ip trzeba cos wpisac ?

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, o 00:29
przez Luki
Napisałbyś choć parametry startowe...

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, o 10:01
przez JANO
Chodzi ci o komputer czy to co hlserver pisze ?
Windows 7 ultimate 32-bit, AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4600+, 4,00 GB RAM, NVIDIA GeForce 8800 GTS

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, o 10:07
przez trawa
♥♥♥♥♥♥♥♥.jpg

Nie wiesz co to są parametry startowe i bierzesz się za stawianie serwera? (nie odpisuj, to pytanie retoryczne)

Przeczytaj sobie co to są parametry startowe http://hlds.pl/Parametry_Startowe i napisz Lukiemu, co chce wiedzieć.

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, o 13:35
przez JANO
Nie aktualne.. zonk mi pomógł.. dzięki admini.

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 7 listopada 2012, o 17:48
przez Ventron
a jeżeli mam wewnętrzne ip, to czy inni będą mogli grać na moim serwerze ?

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 7 listopada 2012, o 19:24
przez Luki
Nie.
/down: w domyśle gracze spoza sieci lokalnej :P

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 7 listopada 2012, o 20:30
przez adriano66
Ventron napisał(a):a jeżeli mam wewnętrzne ip, to czy inni będą mogli grać na moim serwerze ?

w sieci lokalnej

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 8 grudnia 2012, o 13:47
przez rezek1234
Może mi ktoś pomóc?? nie rozumiem jak zrobić ten plik konfiguracyjny w punkcie 6.

Re: Instalacja serwera TF2 Windows

PostNapisane: 8 grudnia 2012, o 16:39
przez Mariano
Otwierasz notatnik, wklejasz listę komend jedna pod drugą, zapisujesz plik jako server.cfg i wrzucasz do odpowiedniego katalogu.