Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Serwer z mapami surf_

Forum dotyczące serwerów Team Fortress 2 i wszystkiego co z nimi związane.

Serwer z mapami surf_

Postprzez gadasiu » 29 lipca 2008, o 18:07

Naprawdę polecam ten serwer, jak ktoś ma ochotę posurfować, to zapraszam ;]
Strona serwera (forum) : http://www.houseservers.net
Statystyki HLstatsX : http://hlstatsx.houseservers.net/hlstats.php?game=tf
Grupa STEAM : http://steamcommunity.com/groups/houseserverscommunity
Adres IP : 85.131.243.99:27015
Mappack (sorki, że w 4 częściach, ale mój net często się rozłącza, i muszę od nowa wrzucać >.>)
http://www.box.net/shared/f71xcqqsk4
http://www.box.net/shared/pvprkhns4o
http://www.box.net/shared/e51as2rcwo
http://www.box.net/shared/fzygk4ykg0
Jest tam dość dużo polaków, ale zazwyczaj siedzą cicho ;>
Ostatnio edytowano 30 lipca 2008, o 22:50 przez gadasiu, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
gadasiu
 
Posty: 119
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 14:56
Lokalizacja: Bydgoszcz?

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez T.E.K. » 29 lipca 2008, o 19:13

Wiem że pytanie trochę noobowskie (newbie ?) mianowicie jak używać przycisków i różnych takich na surfie. Gość napisał mi że to bind, ale jakoś... po prostu nawet bindować nie umiem ;x więc będę wdzięczny jakby mi to ktoś opisał krok po kroku ;)
Avatar użytkownika
T.E.K.
 
Posty: 113
Dołączył(a): 10 stycznia 2008, o 21:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez gadasiu » 29 lipca 2008, o 20:20

Tak myślałem, że ludzie nie wiedzą jak się surfuje.
Nie jest to noobowskie pytanie, dużo osób nie wie w ogóle, że jest surf w TF2
Prościej :
trzymasz D/\A
Używasz tylko dwóch klawiszy - A i D
Jak chcesz wyskoczyć z rampy, to przy końcu (rampy) podjedź do górnej ostrej krawędzi
Poszukaj na Youtubie poradniki surfowania, ja wytłumaczyłem jak najprościej się da ;]
http://pl.youtube.com/watch?v=ciwjLupiz-0 Niby do CS 1.6, ale wszystko wygląda tak samo (poza grafiką)
http://pl.youtube.com/watch?v=HjgMVhQH9hY Tutaj podobnie, ale lepiej wytłumaczone ;]
Obrazek
Avatar użytkownika
gadasiu
 
Posty: 119
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 14:56
Lokalizacja: Bydgoszcz?

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez T.E.K. » 29 lipca 2008, o 21:25

Nie zrozumiałeś :P Chodzi o np. otworzenie drzwi na japanie albo tam na legends czy jakos tak ten dymo-pociag w jailu odpalic ; > Ogólnie o "use"

Pozdawiam

Mnich ; >
Avatar użytkownika
T.E.K.
 
Posty: 113
Dołączył(a): 10 stycznia 2008, o 21:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez gadasiu » 29 lipca 2008, o 22:26

A no nie przeczytałem pierwszego zdania, sorki
Musisz zbindować używanie przedmiotów, ja mam na alcie - czyli:
bind "alt" "+use"
Zamiast alta możesz użyć np. F
piszesz to w konsoli, pod escape czyli ~
Jak nie otwiera się konsola, to wchodzisz w Opcje/Klawiatura/Zaawansowane/Developer console zahaczyć ;]
Obrazek
Avatar użytkownika
gadasiu
 
Posty: 119
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 14:56
Lokalizacja: Bydgoszcz?

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez olbor » 29 lipca 2008, o 22:28

Mi wystarczy rok surf w css :D
"Im mniej zręczności i siły wymaga praca ręczna, tzn. im bardziej rozwija się nowoczesny przemysł, tym bardziej pracę mężczyzn wypiera praca kobiet" Manifest Komunistyczny, Karol Marks i Fryderyk Engels
http://www.youtube.com/watch?v=dEyj4tsAeQ0
[img]http://tf-2.fr/ach.php?a=FF@%20NoOb&b=Zablokuj%20gracza%20uzywajac%20buga%20z%20teleportem&c=u&e=509&f=1[/img
olbor
 
Posty: 189
Dołączył(a): 20 czerwca 2008, o 22:18

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez gadasiu » 29 lipca 2008, o 22:35

W CS:S ja grałem tylko dla surfa (no i Zombie Moda ;]), ale w TF2 wygląda całkiem inaczej, w CS nie ma granatnika albo miotacza ognia ;> ;]
Obrazek
Avatar użytkownika
gadasiu
 
Posty: 119
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 14:56
Lokalizacja: Bydgoszcz?

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez rff » 29 lipca 2008, o 22:38

;> ;]
rff
 

Re: Serwer z mapami surf_

Postprzez gadasiu » 30 lipca 2008, o 22:46

Zmiana adresu IP - od teraz 85.131.243.99:27015
Obrazek
Avatar użytkownika
gadasiu
 
Posty: 119
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 14:56
Lokalizacja: Bydgoszcz?


Powrót do Serwery Team Fortress 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron